FAQ CHARCOAL

FAQ CHARCOAL

Apa itu Hookah Charcoal?
The Arang selepas diterangi diletakkan di atas tinfoil holed atau Screen Tin di atas mangkuk tanah liat hookah wap panas dari arang sangat panas digunakan untuk membakar shisha basah.

Bagaimana anda membuat arang?
Terdapat banyak cara mudah dan selamat untuk mengeluarkan arang, menjatuhkannya ke dalam air sentiasa pantas dan mudah, sama ada di tandas anda, baldi, atau genangan air.

Bagaimana anda menyalakan arang?
Ia sentiasa terbaik untuk menyalakan arang di luar atau keluar tetingkap, untuk menggunakan cahaya yang lebih cepat

Bagaimanakah saya boleh menghalang arang batu dari membakar saya, meja saya dan permaidani saya ?!
Dapatkan Penutup Angin Moden, jika paip anda akan jatuh arang batu akan jatuh ke dalam kincir angin yang melindungi anda dan permaidani anda. Jika paip anda mula jatuh dan anda menangkapnya, arang batu itu tidak akan hilang!

Berapa lamakah terlalu tua?
Charcoals berlangsung agak lama tetapi jika disimpan di bawah tempias yang melampau, sama ada panas atau sejuk akan menyebabkan mereka menjadi kurang terang, mungkin mematahkan lampu, dan tidak akan terbakar selagi biasa.

Sekiranya saya membersihkan abu arang itu?
Dengan jenis karbon yang lebih baik seperti jenama Swift Lite dan Five Star anda tidak perlu membersihkan permintaan dari arang batu, mengeluarkan abu hanya perlu apabila abu mula pecah dan jatuh ke dalam mangkuk hookah. Sekiranya berlaku penggunaan tong anda dan perlahan-lahan tekan ke bawah di atas arang batu dengan bahagian nipis tong dan tolak satu sisi abu, maka lakukan perkara yang sama untuk pihak yang lain.

Sekiranya saya menyalakan arang saya di atas paip saya?
Tidak, tidak! Lampu arang di atas paip anda akan menyebabkan rasa mengerikan, sentiasa pastikan anda mempunyai arang hookah sepenuhnya sebelum meletakkannya di atas paip anda.

 Jenis Hookah Arang yang terbaik untuk saya?
Jenis arang yang terbaik untuk anda bergantung kepada pilihan merokok anda serta lokasi merokok anda. Lazimnya untuk perokok hookah disyorkan untuk menggunakan Charcoals Besar Lima Bintang Quicklite, ini sangat mudah untuk dinyalakan dan akan mempunyai merokok hookah anda kurang dari 25 saat dan akan bertahan sehingga satu jam. Pastikan lampu arang di luar tingkap atau di luar dan jauh dari badan anda.
Berbanding dengan arang batu Quicklite, kaedah baru lampu arang batu Hookah telah membolehkan asap bersih, (ini mungkin mengambil masa sehingga 60 saat untuk menyalakan kompor).
Walaupun terlalu banyak memakan masa ini Stovelite charcoals adalah beneficially mengenai asap mereka bersih lebih bersih (bagi mereka yang mengadu rasa arang ke hookah mereka, ini adalah sesuai untuk anda) yang membolehkan hookah anda rasa sedekat mungkin. Mengenai pencahayaan Stovelite charcoals, seperti semua bahan bakar, lebih banyak arang menyalakan lebih cepat hookah anda akan dimulakan, perlu diingat dengan arang jari, saiz arang batu dan berapa banyak yang menyala akan menentukan berapa cepat hookah anda akan bermula asap (pelajari ukuran yang anda sukai dengan awalnya mengerem 1/5 jari dan bekerja dari sana).

Bahagian mana daripada arang batu karang yang paling penting untuk diterangi dahulu dan bagaimanakah saya dapat menyalakan arang lebih cepat?
Pada mulanya bahagian bawah arang batu adalah yang paling penting (untuk tablet bahagian bawah adalah bahagian yang diindikasikan, untuk jari mana-mana bahagian paling menyala harus menjadi bahagian bawah); akhirnya bahagian atas akan menjadi merah dan penuh menyala. Puffs awalnya didasarkan pada dasar arang batu. Saiz arang batu karang akan menentukan berapa lama asap itu akan bertahan; anda sentiasa boleh menambah lebih banyak arang ke mangkuk yang sama apabila mereka selesai sehingga shisha dibakar sepenuhnya. Perlu diingat apabila meletakkan lebih banyak arang ke dalam mangkuk, tidak menutupi setiap lubang kerajang timah dengan arang batu; beberapa aliran udara diperlukan untuk memastikan hookah merasa yang terbaik.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *