Panduan memulakan perniagaan shisha

Panduan kami untuk memulakan lounge hookah meliputi semua maklumat penting untuk membantu anda memutuskan sama ada perniagaan ini adalah perlawanan yang baik untuk anda. Ketahui aktiviti sehari-hari pemilik lounge hookah, pasaran sasaran biasa, potensi pertumbuhan, kos permulaan, pertimbangan undang-undang dan banyak lagi!

Juga dikenali sebagai kafe hookah, bar shisha, atau den restoran, hookah lounge adalah tempat di mana pelanggan pergi merokok shisha. Tembakau berperisa ini diasaskan melalui paip, dan ia boleh dikongsi oleh beberapa orang. Lounge Hookah boleh dikenakan mengikut masa, melalui paip, atau oleh jumlah tembakau.

Siapakah perniagaan ini?

Sesiapa yang berminat dengan shisha, hookah, atau budaya hookah perlu membuka lounge. A lounge hookah adalah perniagaan yang baik untuk jenis usahawan, pencinta restoran, dan penasihat tembakau.

Apa yang berlaku semasa hari biasa di lounge hantaran?

Pemilik lounge hookah bertanggungjawab untuk menubuhkan hookah untuk orang merokok. Pemilik lounge perlu memastikan semua paip paip hookah bersih. Begitu juga, mereka perlu memastikan bekalan shisha lounge bersih dan tidak terjejas. Pemilik lounge mengenakan pelanggan, menjejaki pembayaran, dan membersihkan pertubuhan. Lounge Hookah biasanya kecil, dan mereka boleh dikendalikan oleh seorang sahaja. Sesetengah pemilik lounge hookah menjual saham hookah untuk dijual. Mereka juga boleh menjual shisha, hos hos, mangkuk hookah, dan aksesori lain.

Apakah sasaran pasaran?

Pelanggan terbaik adalah mereka yang tidak gaduh. Kerana perokok hookah perlu berusia sekurang-kurangnya 18 tahun, budaya merokok dengan hookah boleh menjadi kacau-bilau. Hookah rapuh, dan pemilik lounge hookah akan kehilangan wang jika hookahnya pecah. Setiap hookah hilang mengurangkan jumlah keseluruhan orang yang akan membeli perkhidmatan. Pelanggan yang ideal adalah tenang. Mereka juga kembali pengunjung. Lounge Hookah membuat banyak wang dari famili, sering membuat tawaran dan diskaun untuk mereka.

Bagaimanakah ruang makan hookah menghasilkan wang?

Ruang makan hookah membuat sebahagian besar wangnya dengan memberi pengunjung hookah untuk merokok. “Sesi” hookah dibayar sama ada sebelum ia bermula atau selepas selesai. Biasanya, satu hookah dikongsi antara dua dan empat orang. Lounge Hookah sama ada boleh dikenakan caj mengikut jam, atau mereka boleh mengecaj dengan saiz mangkuk. Biasanya, ruang makan hookah akan menentukan harga mangkuk dengan berapa banyak shisha yang dapat ditampung. Sebagai contoh, mangkuk besar boleh membakar lebih lama. Atas sebab ini, ia lebih mahal untuk merokok.

Lounge Hookah juga boleh menghasilkan wang dengan menjual shisha secara berasingan. Atau, mereka boleh menjual aksesori hookah dan aksesori hookah. Aksesori ini termasuk arang, hos, dan pasu. Kerusi hookah lain boleh menjual makanan atau minuman beralkohol.

Apakah potensi pertumbuhan ruang istirahat hookah?

Banyak lounge hookah adalah setempat. Oleh kerana itu, tidak ada potensi pertumbuhan yang besar di negara, atau bahkan kebangsaan, tahap. Sebuah lounge hookah boleh, bagaimanapun, menjadi kegemaran tempatan. Jika lounge hookah anda menawarkan shisha terbaik, harga terendah, diskaun terbaik atau kemudahan hebat lain, mengharapkan ia menjadi lokasi utama pengunjung.

Lounge Hookah banyak mendapat permintaan tembakau. Orang yang merokok hookah akan sering membayarnya, dan mereka akan kembali untuk membelinya. Atas sebab ini, ruang makan hookah yang menyediakan produk terbaik, perkhidmatan atau peluang kos akan mempunyai kelebihan yang sangat besar.

MENDAPATKAN

Apakah beberapa kemahiran dan pengalaman yang dapat membantu anda membina ruang makan hookah yang berjaya?

Pemilik lounge hookah perlu mempunyai pegangan yang kuat terhadap hookah. Mereka perlu memahami bagaimana mereka merokok, bagaimana shisha diukur, bagaimana untuk menjaga hookah, dan bagaimana untuk membuat sesi merokok yang menyenangkan. Pemilik lounge yang berkualiti tinggi juga memahami budaya merokok hookah. Kerana hookah adalah kebaharuan tengah timur, sesetengah pengunjung pergi ke lounge untuk mencuba sesuatu yang eksotik. Walaupun hookah telah menjadi sangat popular, lounge berkualiti tinggi masih akan menutup “loceng dan peluit” untuk membuat pengalaman yang baik.

Pemilik lounge hookah juga perlu memahami undang-undang minuman keras dan tembakau. Tetamu perlu selamat setiap masa. Para tetamu boleh merokok terlalu banyak hookah, menyebabkan mereka sakit. Pemilik lounge yang baik akan memastikan tetamu berpengetahuan tentang hookah.

Apakah kos yang terlibat dalam membuka lounge hantaran?

Ruang makan hookah berharga kira-kira $ 40,0000 untuk bermula. Harga ini termasuk mempunyai ruang runcit yang bagus untuk membiayai. Ia juga termasuk pelesenan dan insurans. Kos lain termasuk penggunaan hookah dan shisha yang boleh digunakan. Lazimnya, lounge akan membawa antara 10 dan 30 hookah. Setiap boleh kos sebanyak $ 150.

Apakah langkah-langkah untuk memulakan perniagaan lounge hookah?

Sebaik sahaja anda sudah bersedia untuk memulakan lounge hookah anda, ikuti langkah-langkah ini untuk memastikan perniagaan anda mematuhi undang-undang dan elakkan membuang masa dan wang kerana perniagaan anda berkembang:

Rancang perniagaan anda. Pelan jelas adalah penting untuk berjaya sebagai seorang usahawan. Beberapa topik penting untuk dipertimbangkan ialah kos awal anda, pasaran sasaran anda, dan berapa lama ia akan membawa anda untuk memecahkan walaupun.
Mewujudkan entiti undang-undang. Mewujudkan perniagaan yang sah

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *