Penyelenggaraan Hookah Anda

Untuk mengekalkan kesegaran shisha hookah anda, simpan ia sebuah bekas kedap udara di tempat yang sejuk dan kering.
Tukar air di dalam vas kaca anda untuk setiap sesi merokok – air adalah penapis untuk asap!
Hentikan semua hos sebelum dan selepas setiap sesi merokok untuk membersihkan sebarang residu asap.
Bersihkan mangkuk tanah liat selepas setiap sesi merokok.
Bersihkan batang hookah dengan kerap dengan membersihkan berus untuk mengeluarkan residu asap.
Apabila anda meletakkan kerajang di atas mangkuk hookah, pastikan bahagian yang berkilat menghadap ke bawah supaya ia dapat mengekalkan lebih banyak haba dari arang.
Basuh vas kaca anda dengan air sabun yang hangat dan biarkan ia kering sepenuhnya.
Kadang-kadang, bilaslah dengan hos dengan air suam. Benarkan masa pengeringan yang mencukupi.

Membersihkan Hookah Anda

Selepas merokok, bilas asas, kemudian isi asas hampir hingga penuh dengan air panas yang hangat, seterusnya menambah 2 sudu makan soda baking dan kacau semasa anda menambahnya. Jika soda pembakar pergi ke bahagian bawah pangkalan anda, goncangkan asas sambil menutup bahagian atas dengan tangan anda, tangan lain memegang bahagian bawah pangkalan. Jika air di pangkalan tidak akan goncang dengan baik, biarkan beberapa air di dasarnya. MENGGUNAKAN PERHATIAN SEORANG PEMULIHAN !!! Tidak begitu keras, hanya tahan dengan ketat supaya tidak tergelincir dan dibungkus. Sebab-sebab saya katakan menggunakan baking soda kerana ia adalah pewangi dan pembersih yang baik. Basu anda akan berbau seperti baru apabila anda selesai, menciumnya sebelum menceritakan perbezaannya.
Ia sangat mudah; biarkan penyelesaian soda penaik duduk sekurang-kurangnya 2 jam sebelum mengalir. Sekarang bilas asas beberapa kali dengan air panas yang hangat, goncangan juga disyorkan untuk bilas yang baik. Sekarang bau di dalam pangkal untuk melihat perbezaan sebelum mencuci. Seterusnya kering di luar asas dengan tuala kertas atau kain bersih supaya pangkalan anda tidak mempunyai tempat!
Sekarang untuk batang atau batang, apa sahaja yang anda suka memanggil anda. Jika anda mempunyai pembersih paip Hookah yang panjang, kerja yang baik. Jika tidak, selesaikan penyangkut pakaian wayar dan jadikannya lurus, kemudian potong beberapa jalur kain dan balut di sekitar penyangkut, Tali di hujungnya. Ia mungkin mengambil beberapa langkah untuk mendapatkannya dengan betul, tetapi terus mencuba sehingga anda boleh mendapatkannya dan ia sesuai di dalam batang.
Buat pasta tebal dengan baking soda dan sedikit air, campurkan dengan baik. Sekarang tuang sedikit di batang dan letakkan sedikit pada pembersih batang anda dan mulakan pembersihan dan pembersih batang dari kedua-dua belah batang. Sekarang letakkan tekanan air pada tenggelam rendah supaya anda dapat mendapatkan air di dalam batang pada sudut dan menghidupkan batang semasa membilas. Jika anda tidak boleh berbuat demikian, buat corong dan tuang beberapa air panas beberapa kali untuk mencuci batang, atau gunakan corong sebenar jika anda mendapat satu.

Pembersihan hos

hos anda boleh dibasuh, kami mencadangkan membilas hos dalam sink. Sebaik sahaja anda mencuci semuanya, bawa ia ke luar dan ayunkannya untuk mendapatkannya kering dan sisa sampah keluar.
hos anda tidak boleh dibasuh, yang banyak, cuba untuk meniup pada satu hujung hos dan sampah akan ditiup di dalam sink. Cuba di kedua hujung hos.

Bowl / Batang

Rendam dalam semalam dalam penyelesaian cuka / air, atau larutan alkohol / air.
Bersihkan dengan jus lemon. Asid membantu bau segar, segar, dengan sentuhan semula jadi.
Gunakan baking soda untuk membersihkannya.
Pad scourer dengan beberapa air sabun panas.
Sesetengah orang sebenarnya berkata membersihkannya dengan Beer.
Basuh vas kaca anda dengan air sabun yang hangat dan biarkan ia kering sepenuhnya.
Kadang-kadang, bilaslah dengan hos dengan air suam. Benarkan masa pengeringan yang mencukupi.
Orange Chronic dan 420 Cleaner adalah Pembersih Bukan Toksik yang hebat yang anda boleh beli di mana-mana kedai tempatan.

Nak beli barang shisha sila layari www.tokeishisha.com

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *